Italienisches Hühnchen mit Gemüse und Oliven // Italian Chicken with Vegetables and Olives

Italian Chicken

 

Zutaten für 4 Personen:

  • Etwas Öl
  • 400 g Hühnerbrustfilet
  • Salz und Pfeffer
  • 200 g braune Champignons
  • 1 grüne Paprika
  • 1 Möhre
  • 1 Zucchini
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1/8 L trockener Weißwein oder Hühnerbrühe
  • 1 Dose gehackte Tomaten
  • 1 Zwiebel
  • Getrockneter Oregano
  • 2 Esslöffel Balsamico
  • 15 entsteinte schwarze Oliven
Ingredients for 4

  • some oil
  • 400 g chicken breast fillet
  • Salt and pepper
  • 200 g brown mushrooms
  • 1 green sweet pepper
  • 1 carrot
  • 1 zucchini
  • 1 garlic clove
  • 1/8 L dry white wine or chicken broth
  • 1 can diced tomatoes
  • 1 onion
  • dried oregano
  • 2 tbs. balsamic vinegar
  • 15 pitted black olives

 

Zubereitung:

  1. Pilze in Scheiben schneiden, Paprika und Zucchini in mundgerechte Stücke schneiden und Möhre, Zwiebel und Knoblauch klein hacken.
  2. Das Fleisch in Streifen schneiden und in heißem Öl anbraten bis es braun wird. Aus der Pfanne nehmen und beiseite stellen.
  3. Pilze, Paprika, Zucchini und Möhre in die Pfanne geben und etwa 5 min. dünsten. Zwiebel und Knoblauch dazu geben. Anschließend mit Wein ablöschen und unbedeckt köcheln lassen, bis die Flüssigkeit fast verdunstet ist. Tomaten, Oregano und Hühnchen in die Pfanne geben und bedeckt etwa 20 min. ,oder bis das Hühnchen durch, ist auf mittlerer Hitze kochen. Balsamico einrühren. Abschmecken und Oliven-Hälften darüber streuen.
Directions:

  1. Slice mushrooms, cut sweet pepper and zucchini into bite-size strips and chop carrot, onion and garlic.
  2. Cut meat into strips and cook in hot oil until browned. Sprinkle lightly with salt and cracked black pepper. Remove chicken from skillet and set aside.
  3. Add mushrooms, sweet pepper, carrot and zucchini to skillet. Cook for about 5 min. and add onion and garlic. Add wine and simmer, uncovered, until liquid is nearly evaporated. Add tomatoes and oregano and return the chicken to skillet. Simmer, covered, about 20 min. or until chicken is done. Stir in balsamic vinegar. Season to taste and sprinkle with olive-halves.

 

Unterschrift_Cropped

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s